Κάλεσμα!

Με αφορμή το πρωτόγνωρο κύμα απεργιών πείνας από τους κρατούμενους στις Ελληνικές φυλακές αλλά και την εγκληματική αποσιώπησή του από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, για τη Δημοκρατία και την προάσπιση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων καλούμε όλους όσους διατηρούν μπλογκς, διαδικτυακά φόρα και όχι μόνο να δημοσιεύσουν ταυτόχρονα και συντονισμένα στις 20 Νοεμβρίου 2008, ημέρα Πέμπτη, το παρακάτω κείμενο και όλους του χρήστες του διαδικτύου να το υπογράψουν.

Όχι στο Όνομά μας


Είναι απαράδεκτη η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές. Είναι κύριο θέμα η ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος”.

Κάρολος Παπούλιας, 6/11/08


Είμαστε άνθρωποι – κρατούμενοι. Άνθρωποι, λέω”

– Βαγγέλης Πάλλης, Κρατούμενος, 9/11/08


Από τις τρεις Νοεμβρίου μία εκκωφαντική κραυγή συνταράσσει τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Από τις τρεις Νοεμβρίου σύσσωμοι οι κρατούμενοι όλης της χώρας κατεβαίνουν σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο : τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Απέναντί τους αντιμετωπίζουν την εκκωφαντική σιωπή των κραταιών ΜΜΕ και την παντελή αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας. Σε αυτές τις πρακτικές όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ.


Η κατάσταση στις Ελληνικές φυλακές είναι απερίγραπτη και μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο με τη σκληρή γλώσσα των μαθηματικών. Στα κατ’ επίφαση “σωφρονιστικά” ιδρύματα της χώρας έχουν καταγραφεί συνολικά 417 θάνατοι την τελευταία δεκαετία, ενώ ο ρυθμός τους έχει απογειωθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε σήμερα να σβήνουν στα χέρια του κράτους τέσσερις άνθρωποι το μήνα. Η πληρότητα αγγίζει το 168% (10.113 κρατούμενοι για 6.019 θέσεις) με την αναλογία χώρου για κάθε άνθρωπο να φτάνει σε περιπτώσεις το 1τμ. Με ημερήσιο κρατικό έξοδο ανά κρατούμενο τα 3,60 Ευρώ τα συσσίτια που παρέχονται είναι άθλια, οι υποδομές θυμίζουν μεσαίωνα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ελλιπέστατη. Συγχρόνως, το Ελληνικό δικαστικό σύστημα στέλνει στη φυλακή έναν στους χίλιους κατοίκους της χώρας με τους έγκλειστους χωρίς δίκη (υπό προσωρινή κράτηση) να αγγίζουν το 30% του συνολικού αριθμού των κρατουμένων. Αν η ποιότητα μίας Δημοκρατίας κρίνεται από τις φυλακές της, τότε η Δημοκρατία μας ασθμαίνει. Αν η τιμώρηση παραβατικών συμπεριφορών με εγκλεισμό γίνεται από το κράτος στο όνομα της κοινωνίας, τότε για την κατάσταση στις Ελληνικές φυλακές είμαστε όλοι υπόλογοι, με συντριπτικές όμως ευθύνες να αναλογούν στην κρατική μηχανή. Σε αυτή την πραγματικότητα όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαντούμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ.


Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από επίσημους φορείς για τις Ελληνικές φυλακές σκιαγραφούν εικόνα κολαστηρίων. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (2007) διαπιστώνει βασανιστήρια, απάνθρωπη μεταχείριση και απειλές κατά της ζωής κρατουμένων, σειρά παραβιάσεων αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης, ελλείμματα στη διερεύνηση και τιμωρία των ενόχων, αποσιώπηση περιστατικών βίας με την συμπαιγνία ιατρών και φυλάκων, απαράδεκτες συνθήκες ιατρικής περίθαλψης και ιατρικού ελέγχου στους κρατούμενους κλπ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει εκδώσει σειρά καταδικαστικών για την Ελλάδα αποφάσεων που αφορούν κακομεταχείριση ή/και παραβιάσεις άλλων δικαιωμάτων κρατουμένων από σωφρονιστικές αρχές. Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει πάρει απόφαση – καταπέλτη για τα κακώς κείμενα στις φυλακές, προτείνοντας άμεσες δράσεις για την επίλυση τους. Ο Συνήγορος του Πολίτη διαμαρτύρεται για την παντελή έλλειψη συνεργασίας των αρμόδιων κρατικών φορεών μαζί του, λόγω της οποίας έχει ουσιαστικά απαγορευτεί η είσοδός του στις φυλακές της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της χώρας, μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, και πολλοί πολιτικοί/κοινωνικοί φορείς καταγγέλλουν την απαράδεκτη κατάσταση και ζητούν ευρύτερη συνεργασία για το ξεπέρασμα του προβλήματος. Αν ανθρώπινα είναι τα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε ανθρώπινο ον, κάθε στέρησή τους στις Ελληνικές φυλακές αποτελεί ανοιχτή πληγή για την κοινωνία μας. Σε αυτή την κατάσταση όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο απαντούμε ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.


Με την απεργία πείνας οι κρατούμενοι καταφεύγουν στο τελευταίο οχυρό αντίστασης, που τους έχει απομείνει, το σώμα τους. Είχε προηγηθεί έσχατη έκκλησή τους προ μηνός προς τους ιθύνοντες να ενσκήψουν στο πρόβλημα, καθώς δεν πήγαινε άλλο. Για να λύσουν την απεργία πείνας ζητούν την ικανοποίηση αιτημάτων, που αποκαθιστούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια και επανακτούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους, αιτημάτων συγκεκριμένων, αξιοπρεπών και άμεσα υλοποιήσιμων. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων η πολιτική ηγεσία εξαντλεί τη δράση της σε αδιαφορία, υποσχέσεις και καταστολή των κινημάτων τους. Τυχόν αδιαφορία και αναλγησία της πολιτικής ηγεσίας όμως και σε αυτή τη φάση θα σημαίνει νεκρούς απεργούς πείνας. Στη μετωπική λοιπόν σύγκρουση που επιλέγουν οι κρατούμενοι της χώρας για τη διεκδίκηση των ανθρωπίνως αυτονόητων δε μπορούμε να μένουμε απαθείς σταυρώνοντας τα χέρια και περιμένοντας τις ειδήσεις των θανάτων από τις απεργίες πείνας αλλά θα σταθούμε αλληλέγγυοι. Αν η περιφρούρηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιβάλλουν την επαγρύπνιση όλων μας, τώρα είναι λοιπόν η στιγμή να πάρουμε θέση όλοι απέναντι στο πρόβλημα χωρίς αδιαφορίες και υπεκφυγές.


Απέναντι στην τεταμένη κατάσταση στις φυλακές όλης της χώρας όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο καθιστούμε την πολιτική ηγεσία απολύτως υπεύθυνη για ό,τι συμβεί και απαιτούμε άμεσα την τόσο θεσμική όσο και στην πράξη ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


Την 21η Νοεμβρίου το κείμενο αυτό θα σταλεί σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου και σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς μέσων μαζικής ενημέρωσης με την προτροπή της αναδημοσίευσής του. Το κείμενο προς αποστολή θα φέρει τους υπερσυνδέσμους (URL) από όλες τις ιστοσελίδες, που το υιοθέτησαν.

139 responses to “Κάλεσμα!

 1. Μαζί, στο δίκαιο αγώνα των κρατουμένων

 2. Να δοθεί άμεσα πολιτική και δίκαιη λύση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

 3. καλη η κινηση απο τα μπλογκ αλλα περιμενα πιο πολυ κοσμο χθες στη πορεια για ενα τοσο σημαντικο ζητημα και περισσοτερο παλμο και μαχητικοτητα . βολτα στο παρκο ηταν η πορεια χθες .
  ενημερωστε με για το τελικο κειμενο που θα αναρτηθει . θα χω το νου μου αλλα στειλτε 1 μαιλ για σιγουρια

 4. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΣΤΟ ΞΕΜΠΛΟΓΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟΥΛΙΝΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗΣ

 5. …γιατί όσο υπάρχουν φυλακές,
  κανείς δεν θα΄ναι ελεύθερος!

 6. Είμαστε μαζί σας. Προχωρήστε!! Για έναν πιο ανθρώπινο κόσμο…

 7. Nα υπολογίζετε και τα Κελαηδίσματα στον αγώνα σας

 8. Υποτιθεται οτι σκοπος της ποινης ειναι ο σοφρωνισμος.
  Δυστυχως το μονο που επιδιωκουν οι κρατουντες ειναι η εκδικηση και αυτο τους φερνει στην ιδια μη πω και σε χειροτερη θεση απο τους κρατουμενους!
  Αξιοπρεπεια και σεβασμο για ολους!!!
  Την καλημερα μου

 9. Ξεχαα να αναφερω οτι φυσικα και ειμαι μαζι σας,θα ασχοληθω πολυ με το θεμα!

 10. Ο αγώνας είναι δίκαιος. Τα ΜΜΕ μπλοκάρουν αυτήν την αφόρητη αλήθεια. Μαζί για να ανοίξουν τα μάτια μας …
  Με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που καλλιέργησαν τα ΜΜΕ είναι συνένοχοι. Στοχοποιήθηκαν άνθρωποι που ήρθαν για δουλειά. Στοχοποιήθηκαν άνθρωποι που είναι άρρωστοι.
  Θέλει γερό στομάχι να ακούς αυτήν την «είδηση»-πραγματικότητα.

 11. Παράθεμα: Όχι στο Όνομά μας! « ΚΕΛΑΗΔΙΣΜΑΤΑ

 12. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ!

 13. Παναγιωτης Σαμαρτζης

  Ισως αν διεθνικοποιηθει το θεμα και γινουμε ξεφτιλα εκτος Ελλαδας να ευαισθητοποιηθουν οι «Αρμοδιοι».

 14. 35 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, μια άλλη χούντα χλευάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.

  Αντισταθείτε!

 15. Τα ανθρώπινα δικαιώματα επιβιώνουν μόνο μέσα από τους διαρκείς αγώνες μας. Αν τα αφήσουμε, μας αφήνουν. Οι κρατούμενοι σύμφωνα και με το σωφρονιστικό κώδικα απολλύνται της ελευθερίας τους και αυτό μόνο για την έκτιση της ποινής, ΟΧΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

  Να σπάσουμε ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ τη σιωπή των καναλιών, που παίζουν 10 λεπτά από τις ειδήσεις για τους Καρβέλα – Πάνια.

  ΑΥΤΟ είναι Δημοκρατία.

 16. Εχουν δικιο οι ΣΥΝ-ανθρωποι μας.

 17. Στο bubble μας «τα είπε» ήδη ένας «διάσημος φυλακισμένος» της τότε χούντας εδώ http://www.radiobubble.gr/el/Exomologiseis_3

  και φυσικά θα αναδημοσιεύσω κι εγώ το κείμενο…

 18. καμμία εκδίκηση, φτανει πια να ξεπλενουν στο ονομα μας το μισος τους. Κανενα παιδι στην φυλακη

 19. Πριν δουλέψω για τις φυλακές δεν φανταζόμουν τι φρίκη ειναι

 20. Φυσικά συμπαρίσταμαι και θα αναδημοσιεύσω το κείμενο!

 21. Ας είναι και τα blogs ένα μέσον για τη βελτίσωση των συνθηκών στις φυλακές. Οι συνθήκες εκεί αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες στη κοινωνία.

 22. Να κάνουμε οτιδήποτε να καλυτερέψουν οι συνθήκες σ΄αυτές τις «αποθήκες» ανθρώπων…

  Την καλησπέρα μου.

  vloutis.wordpress.com
  vloutis.blogspot.com

 23. Και να, τι θέλω τώρα να σας πω:

  Μες στις Ινδίες μέσα στην πόλη της Καλκούτας,
  φράξαν το δρόμο σ’ έναν άνθρωπο.

  Αλυσοδέσαν έναν άνθρωπο κει που εβάδιζε.

  Να το λοιπόν γιατί δεν καταδέχουμαι
  να υψώσω το κεφάλι στ’ αστροφώτιστα διαστήματα.
  Θα πείτε, τ’ άστρα είναι μακριά
  κι η γη μας τόση δα μικρή.

  Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα,
  εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω.
  Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
  πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
  είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει
  είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε»
  (Ναζίμ Χικμέτ).

 24. Παράθεμα: Κάλεσμα: Όχι στο όνομά μας! (Non-Linear Complexity)

 25. mazi sas oloi mazi envmenoi gia toyw adynamoys

 26. Από ότι φαίνεται η κινητοποίηση έφερε κάποια έστω μικρά αποτελέσματα.
  Και μόνο που αναγκάστηκαν τα ¨μεγάλα¨ ΜΜΕ να ασχοληθούν με το θέμα είναι μια πρώτη νίκη.
  Το βέβαιο είναι πως η πολιτεία ταρακουνήθηκε και όσο περισσότεροι γίνουμε αυτοί που θα ¨φωνάζουμε¨ τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ταρακούνημα.
  Φυσικά και θα αναρτήσω το κείμενο στις 20 του Νοέμβρη.

 27. Παράθεμα: Νεκροί στις φυλακές « Μετά την εφημερίδα

 28. ‘Ο,που η ..»ελευθερία»..,η «αντικειμενικότητα»..,η..»αμεροληψία»..,των ΜΜΕ,δεν θέλει να εκδηλωθεί,τότε αναλαμβάνουμε εμείς.
  Ραντεβού λοιπόν όλοι στις 20 Νέμβρη.Γιατί,εμείς ΘΕΛΟΥΜΕ!

 29. Έτσι, έτσι… Γιατί αν δεν ξυπνήσουμε και δεν φωνάξουμε, μην περιμένουμε να κάνει κανένας τίποτα σε αυτό τον τόπο… Τα ΜΜΕ κάνουν τη δουλειά τους , η κυβέρνηση τη δική της (αφού τους ψηφίζουμε καλά μας κάνουν) κι εμείς πρέπει να κανονίσουμε την πορεία μας για ό,τι χρειάζεται να κάνουμε.

 30. Καλημέρα,
  Παρόν και από εμένα γιατί, όσο υπάρχουν άνθρωποι πρέπει να υπάχουν και ανθρώπινα δικαιώματα.

 31. Καλημέρα,
  Μαζί σας και εγώ γιατί, όσο υπάρχουν άνθρωποι πρέπει να υπάχουν και ανθρώπινα δικαιώματα.

 32. Το καθεστώς στις φυλακές είναι ένα από τα προβλήματα που σαπίζουν τον ιστο της κοινωνίας μας,πτυχές του οποίου οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουμε κι ίσως δεν μπορούμε να φανταστούμε. Μία απ’ αυτούς είμαι και γώ. Θεωρώ όμως ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα με πρώτιστο την Ζωή και την αξιοπρέπεια δεν μπορούν να κατακρεουργούνται ούτε ακόμη να αφαιρούνται συμψηφιστικά από ποινικούς εγκληματίες .Σε μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να υπάρχουν όρια και οποιαδήποτε ποινή πρέπει να σταματάει εκεί που αρχίζει ο ευτελισμός και η κακοποίηση του ανθρώπου.
  Από αυτήν την σκοπιά ενώνω και την δική μου διαμαρτυρία και καταθέτω και την δική μου αντίρρηση για τις απάνθρωπες συνθήκες στις Ελληνικές φυλακές.

 33. Το μόνο που έχουμε αναπτύξει, χιλιάδες χρόνια ανθρωπότητας: πώς να συνθλίβουμε τη βούληση του ανθρώπου.

 34. Από εμένα θα το έχετε αύριο. Γιατί πάνω απ’ όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων ότι κι αν έχουν κάνει. Και μην ξεχνάμε ότι εκεί βρίσκονται και πολλοί αθώοι.

  Μαζί σας!

 35. Μέσα και εγώ. Το ετοίμασα και θα ανέβει μόνο του.
  Δεν είναι πολύ, δεν είναι και λίγο (η αναδημοσίευση).

 36. …Ίσως εκεί, που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα,

  ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία, που λέμε,

  κι η ομορφιά του ανθρώπου

  ανάμεσα σε σκουριασμένα σίδερα…»

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

 37. Ραντεβού και από μένα στις 20 Νοέμβρη λοιπόν

 38. Μαζί, στο δίκαιο αγώνα των κρατουμένων

 39. Αγγλική μετάφραση εδώ για όσους θέλουν να το διαδώσουν σε άτομα που δεν μιλούν την ελληνική.

 40. Το αίσχος πρέπει να σταματήσει….
  Τωρα….

 41. και το spam μπλογκακι μου παρων

 42. Μαζί κι εγώ

 43. Παρών

 44. Παράθεμα: Όχι στο Όνομά μας « Μαμά…ετών 37..!

 45. Παράθεμα: ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ « INDIBLOG

 46. Παράθεμα: Το αυτονόητο που δεν είναι αυτονόητο. « Διαλείψεις & Παρεμβολές

 47. Παράθεμα: Κάλεσμα / όχι στο όνομά μάς « through the looking glass

 48. αναδημοσιευση και υπογραφες και απο εμας.

 49. Ολοι μαζί για δικαιοσύνη και ανθρώπινες συνθήκες κράτησεις.ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!

 50. αναδημοσίευση και συμμετοχή και από εδώ

 51. Παράθεμα: "" !

 52. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν η ανάρτηση του «καλέσματος»

 53. Παράθεμα: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ » Blog Archive » Οχι στο Όνομα μας

 54. Παράθεμα: ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ! « Μοναχικό Αστέρι

 55. Παράθεμα: Κάλεσμα: Όχι στο όνομά μας! « Από το Ντεπώ στο Prenzlauer Berg

 56. Και εγώ εδώ, μαζί σας, μαζί μας.

 57. Παράθεμα: 20 Νοέμβρη : Ακούγεται η Δική μας Φωνή! « ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

 58. η υπογραφή σου, έχει περισσότερη δύναμη από όσο νομίζεις..

  http://vraseruzi.blogspot.com/2008/11/prisoners-petition.html

 59. Παράθεμα: thess.gr | Όχι στο όνομά μας

 60. Παράθεμα: Όχι στο όνομά μας « We are not alone

 61. Παράθεμα: Όχι στο όνομά μας « Meta Journalism

 62. Κάνω ανάρτηση και υπογράφω.

  καλύτερες συνθήκες στούς φυλακισμένους.
  προστασία στους αδυνάμους
  αγώνας γιά να φτιάξουμε τις κοινωνικές συνθήκες που δεν θα χρειάζονται πιά οι φυλακές.

 63. Παράθεμα: Όχι στο όνομά μας « Ασύνταχτος Τύπος

 64. Μπορώ να ντρέπομαι για τους πολιτικούς μου, για την κατάσταση της χώρας μου, για τα ΜΜΕ μου, αλλά δεν μπορώ να ανέχομαι αυτό το αίσχος των φυλακών.
  Φτάνει πια!

 65. Παράθεμα: Όχι στο όνομά μας! - διάβα.σε

 66. Κάνω ανάρτηση και υπογράφω.

 67. Αναρτώ και υπογράφω.

 68. Παράθεμα: Όχι στο όνομά μας « Βέγας ο σκύλος

 69. αναρτηθηκε σχετικο και στο barouak.blogspot.com.
  μεχρι την νικη!

 70. Παράθεμα: Κάλεσμα - Invitation « Photos of Greece

 71. Παράθεμα: Να Σπάσουμε τη Σιωπή για τους Φυλακισμένους « Βιο…λογίες

 72. Έγινε ανάρτηση και υπογράφτηκε!

  Μόνο πολίτες με κοινωνική συνείδηση μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

  Μαζί σας.

 73. Καμιά ζωή δεν μπορεί να σπαταλιέται από τους ανθρωποφύλακες/ανθρωποφάγους.
  Φτάνει πιά η ανθρωποθυσία.
  Τώρα, ήρθε η ώρα !! Όλη η κοινωνία μαζί σας !!Αναδημοσίευσα το κείμενο/κάλεσμα.

 74. Παράθεμα: Όχι στο όνομά μας « singen sang gesungen

 75. αναρτήσαμε και συνυπογράψαμε

 76. Παράθεμα: 20/11: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ bloggers « Lathrometanastis’s Weblog

 77. Ο έμπρακτος σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι ο μόνος δείκτης δημοκρατικής εγγύησης μίας πολιτικής ηγεσίας.

 78. Αξιοπρέπεια !
  Τίποτα άλλο δεν ζητάμε!
  Εϊμαστε όλοι φυλακισμένοι…

 79. Παράθεμα: Για την χαμένη αξιοπρέπεια « Το κόκκινο μπαλόνι

 80. Ολοι μαζι παιδια.

 81. Αναρτώ και συνυπογράφω. Η κατάσταση στις φυλακές μας ήταν είναι και θα είναι καθρέφτης του λεγόμενου πολιτισμού μας.

 82. Παράθεμα: Όχι στο όνομά μας! « Παραμύθια χωρίς νόημα v.iii

 83. Παράθεμα: Όχι στο Όνομά μας « Το χέρι

 84. Παράθεμα: Όχι στο όνομα μας! « Black Cat ★ Red Cat

 85. Ανάρτηση και υπογραφές. Το αυτονόητο. Μαζί σας σε ένα άλλο δίκαιο αγώνα.

 86. Παράθεμα: Όχι στο όνομά μας « Γιώργος Μαργαρίτης

 87. …και από τους ομήρους στα στρατόπεδα…

 88. Αναρτησα αλλα δεν μπορω να υπογραψω γιατι ειμαι ανηλικος….Δεν πειραζει ειμαι μαζι σας

 89. Μπράβο σας για αυτή τη διαδικτυακή πρωτοβουλία με πολλά ωραία χαρακτηριστικά (απλή, ανώνυμη, διεθνής, με wiki για μετάφραση και κείμενο με πλατιά απεύθυνση). Πραγματικά λυπάμαι που ως indy.gr δεν μπορούμε ούτε να υπογράψουμε ούτε να ανεβάσουμε το κείμενο στην αρχική σελίδα…

  Για ό,τι αξίζει, κάποιοι από τη συντακτική ομάδα υπογράφουμε ατομικά. Μπράβο και καλή συνέχεια.

 90. Ανάρτησα κι εγώ το άρθρο.
  Είμαι μαζί σας.
  Από την Ισπανία έχετε την συμπαράστασή μου.

 91. Μαζί σας και από εδώ.

 92. Παράθεμα: για τους φυλακισμένους απεργούς πείνας « Φιλελεύθερη λαλιά…

 93. Juntos hasta la victoria!
  Όλοι μαζί έως τη Νίκη!

 94. Παράθεμα: ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ « Η Χελώνα

 95. [..] Όχι στο όνομά μας [..]

 96. Παράθεμα: ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ « Η Χελώνα

 97. Παράθεμα: Όχι στο όνομά μας « Τι κάνει το κράτος;

 98. Παράθεμα: οχι στο όνομα μας. « ακυβέρνητες πολιτείες

 99. Μαζί σας και εγώ παιδιά. Κυρίως γιατί κινήστε με απόλυτη αξιοπρέπεια!
  http://proxeirotetradio.blogspot.com/2008/11/blog-post_20.html

 100. Συνυπογράφω. Επειδή το έμαθα κάπως αργά, πρόσθεσα μόνο τα links και όχι ολόκληρο το κείμενο. Ελπίζω να βοηθήσει.

 101. Παράθεμα: Όχι στο όνομά μας αφήστε ένα σχόλιο » « Κάτοικος γυάλινου πύργου

 102. Μαζί σας παιδιά.

 103. Παράθεμα: Όχι στο Όνομά μας / Not in Our Name « Abravanel

 104. Συνυπογράφω.

  Νίκη στον δίκαιο αγώνα των κρατουμένων!

 105. Παράθεμα: Όχι στο όνομα μας — ροη σταχυολόγων

 106. Έχετε και τη δική μου συμμετοχή, καθώς και την υπογραφή μου. Καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα!

 107. Παράθεμα: Κάλεσμα: “ΟΧΙ στο ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ” « Alma Libre

 108. Παράθεμα: - .aNiMe//GR Forums

 109. Η πρωτοβουλία πρεπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο! Οι αποκαλύψεις για τις φυλακές είναι ασταμάτητες. Πολλά ΜΜΕ σωπαίνουν, ευτυχώς όχι όλα. Ο συντονισμός και το δυνάμωμα των διαμαρτυριών, η μοναδική διέξοδος. Γιατί θα έρθουν και άλλα πολλά. Που θα απαιτούν εγρήγορση και αφύπνιση.

 110. Αναδημοσιεώ με καθστέρηση μιας ημέρας

 111. Δημήτρης Κουμάνταρος

  Από άγνοια καθυστέρησα να προσέλθω στο κοινό κάλεσμα. Μια ωραία, σωστή κι αναγκαία πρωτοβουλία που αξίζει να γίνει μαζική και διαρκής.

  Δημήτρης Κουμάνταρος
  Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΝΑ
  http://kanenaskathenas.wordpress.com

 112. Παράθεμα: Not in Our Name at THIS IS NOT MY COUNTRY

 113. Δεν είστε μόνοι σας. Σας στηρίζουμε

 114. Παράθεμα: Όχι στο Όνομά μας | Inside a Box

 115. Παράθεμα: not in our name petition « q-sputnik

 116. Συμπαραστέκομαι εμπράκτως! Η εκπομπή της Δευτέρας, αφιερωμένη αποκλειστικά στον αγώνα των κρατουμένων για ανθρώπινες συνθήκες στις φυλακές.

 117. -προς ευυπόληπτη κοινωνία μας ενταύθα.

  στάσου που πας!
  σταμάτα άνθρωπο πατάς!

  και λεγόμαστε άνθρωποι
  με καρδιά και αισθήματα
  και πετάμε τους γέρους
  και πατάμε παιδιά!

 118. ζωή χωρίς ελευθερία είναι απλά επιβίωση
  ζωή χωρίς αξιοπρέπεια δεν είναι ζωη
  Δ.Κ.
  Στεκόμαστε αλλυλέγγυοι

 119. οι κρατουμενοι δεν ειναι ποιο μονοι τους απο οτι εμεις οι απεξω .ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 120. Παράθεμα: Η “Τσουκνίδα” κατέκτησε την πρωτιά! « Τσουκνίδα

 121. Παράθεμα: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ » Post Topic » Φ Υ Λ Α Κ Ε Σ

 122. Παράθεμα: Όχι στο Όνομά μας | ophilos

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s